Egy pesti lány vidéki esküvője

Sokan már kislány korukban álmodoznak az esküvőjükről.
Milyen lesz a ruhája, a vőlegénye, a csokra ….
Én ebből a szempontból picit más voltam, hiszen soha nem vittem túlzásba az álmodozást.

Mivel tősgyökeres pesti lány vagyok (egyetlen vidéki rokon nélkül…), annyi gondolatom volt csupán, hogy Pesten lesz egy kis esküvőm, szűkebb családi, baráti körben. Maximum 50 főt tudtam elképzelni – lévén én is egyke vagyok és a szüleim is azok. Így sok nagynénit, nagybácsit és unokatestvért nem is tudtam volna felsorakoztatni.
De egyszer csak eljött az „örök emlékű” karácsony másnapja, amikor is a pároméknál voltunk. Mindkét család részéről Anyuka – Apuka – Gyerek hármas.

Már az ajándékozás is meghitt volt. Észre sem vettem, de a párom ügyesen úgy „keverte a kártyát”, hogy végül ő adja át nekem utoljára az ajándékát. Ami nem más volt, mint egy szépen csillogó gyűrű és a NAGY kérdés!…..

Természetesen nem kellett sokat gondolkoznom a válaszomon!

Budapesten, minden év elején több esküvő kiállítást is tartanak. Mi meg is céloztuk az Arénában lévőt. Anyuval és az újdonsült vőlegényemmel belevetettük magunkat a forgatagba.
Alig nézelődnünk egy kicsit, amikor egy esküvőszervező lépett elénk és faggatni kezdett minket:
– Mikorra tervezzük a Nagy napot?
– Hol szeretnénk tartani: vidéken vagy Pesten?
– Mennyi vendéget szeretnénk meghívni?
Erre a kérdésre a szívem választottja gondolkodás nélkül rávágta: 150-200 főt!
Anyummal egy emberként kaptunk szívrohamot a létszámot hallva.
Hiába, nagy a család a vőlegény oldalán! 😀

A következő meglepetés akkor ért, amikor párom elkezdte pedzegetni a vidéki, sátras lagzi ötletét. Hát ez izgalmas lesz! – gondoltam. 50 fős fővárosi esküvő helyett, kikapok magamnak egy majd 200 fős vidéki sátras lagzit!
De azért bevallom, furdalt is a kíváncsiság.

Mivel a leánykérést nem azonnal követte az esküvőnk, több kiállításra is kijuthattunk.
Az egyik ilyen alkalmával találtunk rá a tökéletes helyszínre!
– Vintage stílusú szabadtéri helyszín a szertartásnak
– Pajta a vendégfogadáshoz
– Hatalmas zöld terület
– Csend, béke és nyugalom

Mondanom sem kell, elsőre felkeltették az érdeklődésünket. De ami a legdöbbenetesebb volt: az ország pont azon szegletében volt ez a „gyöngyszem”, ahova terveztük az esküvőt: Tiszaalpáron!
A Kalandfarm tulajdonosai lelkesen invitáltak meg minket egy májusi esküvőre, hogy még a vendégsereg megérkezése előtt nézzük meg, milyen is a helyszín a maga valójában.
Örömmel fogadtuk a meghívást és nem bántuk meg!
A Kalandfarm valóban egy hatalmas – főleg pesti szemmel – zöld területen terül el, ráadásul felsorakoztatja az Alföld összes báját: tájház, kemence, lovak és más állatok, fából készült kerti játékok a gyerekeknek.
De az „i”-re a pontot a csodálatosan feldíszített hófehér sátor tette fel.
Miután körbejártuk az egész birtokot – amit én végig tátott szájjal csodáltam -, nem mondhattam mást a vőlegényemnek: „Itt bármikor hozzád megyek feleségül!”

Így is lett!
Egy évvel később már a saját esküvőnk előkészületein vehettünk részt, ahol hatalmas élményt nyújtott a sátor feldíszítése is. Végignézni azt, hogy a teljesen üres sátor életre kell és kivirul. Akárhányszor visszatértünk a helyszínre, mindig újabb csodát fedezhettünk fel. Hatalmas köszönet érte a Lili Dekor lelkiismeretes csapatának!

És eljött a Nagy Nap! Érdekes volt, mert már előtte is sokan kérdezgették tőlünk: „na és izgultok már?”. Furcsa volt, de nem. A várakozás, a kíváncsiság volt bennünk, de nem az a „szétvet az ideg, hogy mi lesz” érzés. És azon a napon nagyon időnk se volt izgulni. Hiszen onnantól kezdve, hogy elindultunk a kozmetikus-fodrászhoz, majd vissza a szállásra, ahol pár falat után elkezdtünk készülődni és öltözni, már nem volt megállás. A vőlegényem első reakciója, mikor először látott meg teljes pompában, minden pénzt megért, az „anyósom” tette vissza a helyére az állát.

Onnan pedig indult a programok özöne egészen másnap hajnalig. Fotózás, vissza a Kalandfarmra, ott a kikérők (bolond menyasszonnyal együtt), hintón át a templomba, majd vissza a helyszínre, ott a polgári szertartás, közös fotózkodás, végül a vacsorával egybekötött lagzi.

Olyan profi csapatot sikerült szerződtetnünk, ahol nekünk egy percig nem kellett izgulnunk. A helyszínt biztosítók mindent a kezünk ügyébe tettek és pont akkor, amikor kellett. A vőfély folyamatosan szórakoztatta a násznépet, az étteremből érkezők finomabbnál finomabb étkeket szolgáltak fel, a zenekar is megtalálta a kellő egyensúlyt a retro és a mulatós zenék közt. Így a pesti és a vidéki vendégsereg is megtalálta a jó hangulatot megalapozó muzsikát. A fotós és videós is profi munkát végzett. Szinte észre se vettük őket egész idő alatt – kivéve persze akkor, amikor beállított fotók készültek. És végül, de nem utolsó sorban, a baba sarok. Sok szülőnek tudtunk segítséget nyújtani azzal, hogy nyugodtan tudták élvezni ők is a lagzit, mivel profi gyerekfelügyelők vigyáztak és szórakoztatták a csemetéket. És a felszolgálók is hálásak voltak! Nem kellett rohangáló gyerkőcök közt szlalomozva szervírozni a levest.

A megmaradt vacsorából, még másnap délben vendégül tudtuk látni a rokonokat. A helyszínt itt is a Kalandfarm biztosította, a még annak idején, Pesten „beígért” csodálatos zöld környezetben.

Összességében elmondhatom, hogy bár hajdanán eszembe sem jutott, hogy nekem valaha is vidéki, sátras lagzim lesz, de egy percét sem bántam meg!
Örök élmény marad, és bárkinek jó szívvel merem ajánlani.
Mert a mesés környezet és egy profi csapat, mindig biztosítja a tökéletes esküvő alapjait!
Hogy a végén azt érezd: Csak a miénk ez a nap!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e6b1b3;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://www.atiwedding.hu/wp-content/uploads/2017/05/HF5841_fekvokep.jpg); }.cata-page-title.cata-page-title-image.cata-use-overlay .page-header-wrap:before { background: rgba(0, 0, 0, 0.3); }